Wachtwoorden vergrendelen

Nooit meer allemaal of hetzelfde 🤣 wachtwoord onthouden. Of ergens in je notities noteren met geheime omschrijvingen, zoals ik dat altijd gedaan heb. Dat is verleden tijd. Veel beter en ook veiliger om op 1 plek in 1 tool alles bij elkaar te hebben. Encrypted. Het inrichten hiervan is zo gebeurt. Je kan er op je laptop of mobiel gebruik van maken.

Je kunt ook wachtwoorden delen met gezinsleden en ook bijvoorbeeld met klanten. Of klanten met jou (zoals bij mij gebeurt). Je kan je wachtwoorden versleuteld delen. Handig en veilig. Swipe even naar links voor mijn top 5 wachtwoordmanagers.
Ik werk met Lastpass en jij? Werk jij er al mee? Ik ben heel benieuwd. Laat het me weten.

Love my job! Hoera voor de handige tools.

App groep met jezelf

Als je een app groep aanmaakt met alleen jezelf daarin kun je heel handig jezelf tekstjes sturen of foto's. Daar maak ik dagelijks gebruik van... om met mezelf in gesprek te gaan hahaha. Nee serieus dit is echt een aanrader. Op 1 plek alles terugvinden wat voor jou van belang is. Een reminder, een tekstje voor je social media, een idee voor een klant etc.
Ik krijg vaak inspiratie onderweg en dan stuur ik dit naar mezelf.
Werkt helemaal top als je ook nog op je desktop de Whatsapp app zet. Daar kun je je berichten aan jezelf dan ook weer openen. Heel makkelijk om je geschreven tekst of foto weer op te pakken.

Ik houd van handig en automatiseren.
Doe jij dit ook? Heb zelf een Iphone, weet niet op dit op Android ook werkt...anybody?

LinkinBio

In je link in bio kun je maar 1 linkje zetten. Bijvoorbeeld een link naar je website of naar een specifieke pagina op je site om een aanbod aan te prijzen of je weggever.

Wist je dat je dat dat anders kan? Dat je én je website kunt aanprijzen én je blogs én je webshop én je weggever door én je podcast etc etc wat je maar wilt. Opgemaakt in je huisstijl opgemaakt....en in 1 Link in Bio. Ja echt dat kan.

Je hebt hier een aantal opties voor:
1.   Via Linktree, deOnbetaalde versie heeft basis functies of de Betaalde versie heeft meer opties. Nadeel is wel dat Google Analytics hiermee wordt omzeild en dat is nadelig voor jou. Omdat mensen die op je link klikken eerst naar de Linktree server gaan. En dan pas naar jouw site. Het is wel goed voor Google Analytics voor het bedrijf Linktree ;-).
2.   Via Canva zowel met de gratis als de Pro versie. Die van mij heb hierin gemaakt. Comment hierboven over Google Analytics geldt hier ook.
Als je je gemaakte Canva pagina opslaat krijg je een webmailadres die je in je link in bio kunt zetten. De pagina staat op de server van Canva, het is een lang en lelijk webadres. Om je een idee te geven...dit is de mijne https://www.canva.com/design/DAEqLPzolvY/kCJ7FFpFjsmzM3HRD-HPvg/view.
Deze heb ik in Bitly aangepast naar een kort webadres en die in mijn Link in Bio gezet op Instagram: Relyla Biltly link
Via een pagina op je eigen website die je bijvoorbeeld noemt www.naamvanjewebsite/links. Deze pagina maakt je op in huisstijl en zet je in je menu op onzichtbaar. Dan wordt Google niet omzeild. De beste optie. Helaas met mijn websitebouwprogramma lastig te maken. Jk hoop snel op Divi Wordpress over te gaan, dan is het veel makkelijker omdat ik niet aan een template van mijn provider vast zit.

Bij de opmaak van de Link in Bio pagina maak je alle balkjes of knoppen aan die je wilt hebben. Dit geld dus voor alle 3 de hierboven genoemd opties. Onder elke balk of knop plak je een link die naar de juiste pagina op je webste verwijst.


Kom je er niet uit of heb je hier een vraag over, laat het me weten.

Youtube link Instagram feed

Wil je ook zo'n gave Instagram puzzelfeed?

Met mijn tips hieronder kom je al heel ver denk ik. Of kijk HIER mijn Youtube Filmpje dan leg ik het met beeld uit.

  • Maak in Canva een ontwerp aan in formaat 3240x6480 px
  • Maak met diverse elementen een mooie achtergrond in je huisstijl kleuren over de gehele pagina
  • Plaats met liniaal lijnen op telkens 1080 om je bij volgende punt te helpen
  • Plaats fotoframes / tekstframes op de plaatsen die wilt
  • Download je pagina als PNG
  • Ga naar https://pinetools.com/split-image. Hier splits je je pagina op in 18 berichten/posts
  • Begin met posten van de berichten en post na post wordt jouw puzzelfeed steeds meer zichtbaar
  • KIJK HIER MIJN YOUTUBE VIDEO MET UITLEG MET BEELD

De feed heb ik gemaakt voor @ketoweetjes Patricia Korssen. Uitbesteden kan ook ;-)